Rubiks.nu

Pikmakarns SVART med SNS

Pikmakarns SVART är en utmärkt skridsko som i normalfallet levereras med en mindre utmärk bindning. Pikmakarn är snäll nog (otroligt nog är det få försäljare som vill sälja ett par skridskor utan bindningar) att sälja skridskorna utan bindning och tipsar om att en bindning från Salomon kan monteras men behöver en del modifiering. Det krävs inte så mycket jobb för att få en smidigare och 200g lättare skridsko.

Material

Här beskriver jag hur jag har modifierat bindningen för att kunna monteras på Pikmakars SVART. Pikmakarns SVART och Skyllermarks Röd/Blå har samma profil med förborrade hål så det bör gå att montera en Salomonbinding på en skridsko från Skyllermarks med samma modifiering.

Saker du behöver

Saker du behöver

Prylar för en skridsko. Spartips: Om du kan köpa en Salomon SNS profil Classic till halva priset och sedan köpa lösa skejtkuddar kan du spara 201kr.

Borra

Skär bort den stödplast som finns strax framför hålet på skenan till bindningen där det nya hålet ska vara. Måtta noga vart hålet ska vara och borra med lämplig borr för skruvarna. Hål underifrån

Bild på undersidan av skenan, om bindningen ska monteras i det främsta hålen på skridskon bör hålet borras i den sista delen av skenan bakom originalhålet. Hål ovanifrån

Hålet försänktes med en större borr på ovansidan.

Montera

Slang

En tillskuren bit bränsleslang fungera som fyllnadsmaterial i tomrummet under den nyborrade hålet. Slang

Slangen träs på skruven.

Resultat

Skridsko

Så här ser det färdigmonterade bindningarna ut. Som synes är bindningarna inte splitter nya utan jag har testat dem i några mil under en säsong.

Övrigt

Anders Appelqvist har skrivit en liknande instruktion i utsidan.ses forum när han monterar en SNS-bindning på ett par Skyllermars Röd. Jag upptäckte dock att skruvhuvudena på de skruvar i M5 som jag kunde få tag på var för stora och att M4 passade väldigt bra.

Bindningarna är monterade på ett par Pikmakarn SVART ASYMMETRISK 43cm, men borde fungera lika bra på Pikmakarns övriga modeller för lös häl och eller Skyllermars Röd eller Blå. Skyllermarks har vid ett tillfälle tillverkat deras Blåa modell med hål borrade för Salomons bindningar men det är inget de verkar vara intresserade av att göra igen.